Raymaekers over keuze voor India: "Moeilijk om in België of Nederland goede aanbieding te krijgen"

Caroline Tonnelier
| 1 reacties
Raymaekers over keuze voor India: "Moeilijk om in België of Nederland goede aanbieding te krijgen"
Foto: © SC

In navolging van onder meer Harm Van Veldhoven en Mads Junker gaat Wim Raymaekers de komende maanden in India voetballen. De verdediger, die transfervrij kon vertrekken bij OH Leuven, licht aan Voetbalkrant.com zijn keuze toe.

"Kon moeilijk thuis blijven zitten wachten op een kans"

De keuze om India te gaan voetballen licht natuurlijk niet voor de hand en er ging dan ook heel wat opzoekwerk aan vooraf. "Het was blijkbaar moeilijk om in België of Nederland een goede aanbieding te krijgen. Al een paar maanden geleden had ik over het verhaal in India gehoord, dus nog voor er sprake was van het vertrek van Junker en Van Veldhoven naar daar. Intussen heb ik veel informatie ingewonnen. Dat Van Veldhoven mij heel graag wou meenemen, gaf uiteindelijk de doorslag. Bovendien kon ik natuurlijk ook moeilijk thuis blijven zitten wachten op een kans."

Raymaekers tekende voor vier maanden bij Delhi Dynamos

Dat alles bijzonder correct en goed geregeld werd, vergemakkelijkte de beslissing van Raymaekers.  Hij tekende een contract van vier maanden bij Delhi Dynamos. "Ik vertrek op 3 september samen met de andere Belgische en Nederlandse jongens. De finale is berekend voor december en daarna is de terugkeer voorzien op 21 december."

Wat de toekomst brengt na die vier maanden, is nog een vraagteken. "Daarna ben ik terug een vrije speler. We zullen eerst eens kijken hoe het daar meevalt. De grootste moeilijkheid is natuurlijk om mijn vrouw en twee jonge kinderen achter te laten. Het is ook afwachten wat erin januari mogelijk is."

Organisatorisch lijkt alles dus piekfijn in orde. Er zit dan ook een groot managementbureau achter de uitwerking van deze volledig nieuwe competitie. De opzet is Amerikaans getint en de verwachting is dat er toch heel wat internationale belangstelling komt.  "Ik verwacht dat de competitie toch ook gevolgd zal worden, ja."

Stadion voor 60 000 toeschouwers

Ook op sportief vlak ziet Raymaekers de nodige uitdaging in het nieuwe avontuur. "Van de bond uit zal elke spelers één grote naam krijgen en het is natuurlijk een uitdaging om met een topper te kunnen samenspelen. Mijn ploeg heeft ook een stadion voor 60 000 man. Het is natuurlijk afwachten of dat ook vol gaat zitten, maar ik ben benieuwd. Het wordt in elk geval een hele belevenis."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties