Top-12 Gouden Schoen quasi helemaal naar het buitenland

Top-12 Gouden Schoen quasi helemaal naar het buitenland
Foto: © SC

Thorgan Hazard pakte voor Zulte Waregem de Gouden Schoen 2013 op het gala eind januari van dit jaar. Ondertussen is de hele top van de ranglijst wel al naar het buitenland getrokken. Het moge duidelijk zijn: de Belgische competitie is weer verzwakt, al is er ook een Gouden Schoen gekomen.

Door Aernout Van Lindt

Podium: 2 op 3 weg

Dat Thorgan Hazard zelf met zijn Gouden Schoen niet in België ging blijven? Dat wist eigenlijk iedereen. De huurspeler van Chelsea stond klaar voor een grotere uitdaging en verkaste uiteindelijk op naar Borussia Mönchengladbach, waar hij op huurbasis nu de dienst uitmaakt.

Ook Maxime Lestienne trok de deuren van Jan Breydel achter zich dicht: hij gaat via Al Arabi een jaartje in de Serie A doorbrengen bij Genoa. Uit de top-3 schiet dus enkel nog Silvio Proto over, die al jaren de rots in de branding is bij Anderlecht.

Olympische diploma's: 3 op 5 weg

Ook in de rest van de top-8 verkaste een resem spelers naar het buitenland. Carlos Bacca was natuurlijk al weg op het moment van de prijsuitreiking, maar ook Michy Batshuayi (naar Marseille) en Jelle Vossen (naar Middlesbrough) kregen de voorbije weken nog hun droomtransfer naar het buitenland.

Gelukkig voor het Belgisch voetbal zijn de nummer 7 en 8 alsnog gebleven in de Jupiler Pro League. Mboyo maakt nog steeds de dienst uit bij Racing Genk, terwijl Mbaye Leye van Zulte Waregem naar Lokeren trok.

En nog meer vertrekkers ...

In de top-12 staan verder nog Vainqueur (vertrokken), Vanaken (gebleven bij Lokeren), Bruno (vertrokken) en Mbokani (al vertrokken ten tijde van het Gala). Daarmee zijn er uit het eerste dozijn van de prijsuitreiking amper vier in België gebleven, waarvan er dan nog eentje van ploeg wisselde binnen het land.

Kregen ook punten en zijn ook weg: Junior Malanda, Lucas Biglia, Jo Delaplace, Imoh Ezekiel en Cheikhou Kouyaté. Zeg nu nog eens dat de Belgische competitie niet verzwakt is? Al moeten we ook eerlijk zijn: met Steven Defour is de Gouden Schoen van 2007 terug in het land.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties