Van Oostende naar de Rode Duivels: "Vorig seizoen kwam Jordan hier aan als jeugdspeler"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Van Oostende naar de Rode Duivels: "Vorig seizoen kwam Jordan hier aan als jeugdspeler"
Foto: © Photonews

KV Oostende heeft sinds kort een Rode Duivel in de rangen. Jordan Lukaku speelde dan wel niet in de oefeninterland tegen Australië, maar mocht wel een weekje meelopen met Vincent Kompany en co. "Het is goede reclame voor onze club", glimlacht Fred Vanderbiest.

Cédric De Volder in Oostende

Jordan Lukaku werd vorig seizoen nog door RSC Anderlecht uitgeleend aan KV Oostende. De West-Vlamingen waren overtuigd van zijn kwaliteiten en ondertussen is de jongste telg van de Lukaku’s een echte Kustboy.

Bovendien verraste Marc Wilmots vriend en vijand door de flankverdediger op te roepen voor de nationale ploeg als vervanger van Jelle Van Damme. KV Oostende – en niet in het minst Fred Vanderbiest – is dan ook terecht trots op Lukaku.

Al zullen we Jordan nooit volledig naar onze goesting kunnen kneden

“Er waren enkele geblesseerden bij de Rode Duivels en de keuze viel op Jordan”, vertelt Fred Vanderbiest. “Dat is natuurlijk goede reclame voor de club en voor de speler, maar het is ook een erkenning voor het werk van de technische staff, hé. En dat vind ik zelf ook wel leuk.”

Niet elke voetbalfan was het met Wilmots’ keuze eens. “Maar wie zijn wij om de keuze van de bondscoach tegen te spreken?”, besluit Vanderbiest. “Bovendien maakte Jordan al een mooie evolutie door. Hij kwam hier vorig jaar aan als een jeugdspeler, hé. Al zullen we hem nooit voor de volle honderd procent naar onze goesting kunnen kneden. (lacht) Ook daar moeten we mee met hun manier van denken of zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties