Reactie Van Wijk verongelijkt op persconferentie: "Waarom krijg ik geen vragen?"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 17 reacties
Van Wijk verongelijkt op persconferentie: "Waarom krijg ik geen vragen?"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KVC Westerlo speelde gisteren 0-0 gelijk tegen AA Gent nadat het twintig minuten voor tijd met tien kwam te staan. Op de persbabbel achteraf gingen de vragen in de richting van Hein Vanhaezebrouck. Zijn collega reageerde er achteraf met gevoel voor sarcasme op.

"Krijg ik geen vragen? Ach wat is het heerlijk om trainer van Westerlo te zijn", aldus Van Wijk. "Op verplaatsing krijg ik nul komma nul vragen. Thuis krijg ik nul komma nul vragen. Te belachelijk voor woorden is het. Wat ik vind van de strafschopfases of die rode kaart? Het interesseert jullie blijkbaar niet."

Daarvoor had de oefenmeester van Westerlo zijn analyse van de partij al gegeven. "We zijn ook ontgoocheld", reageerde hij op het discours van Vanhaezebrouck. "We speelden hier volgens mij onze slechtste match van het seizoen."

Slechtste match van het seizoen

Topschutter Gounongbe werd gemist bij de thuisploeg. "We misten onze bliksemafleider voorin. Hij kan steeds twee verdedigers aan de praat houden waardoor het team kan opschuiven. Nu hadden we twee andere types spitsen voorin en die konden niet profiteren van elkaar. Bij Gounongbe kan een tweede spits altijd profiteren van zijn aanwezigheid."

Toch zag Van Wijk kansen op meer. "We begonnen goed met die kans voor Koffi op de lat en ook Aoulad kreeg een grote mogelijkheid. Als we met elf bleven staan, dan wou ik het wel nog eens zien. Volgens mij lagen er kansen op de counter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties