José Izquierdo: Colombiaans dynamiet komt boven water bij Club

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 27 reacties
José Izquierdo: Colombiaans dynamiet komt boven water bij Club
Foto: © Photonews

José Izquierdo, de Colombiaanse aanwinst van Club Brugge, bleef iets langer in de schaduw van Felipe Gedoz dan gehoopt, maar ontplofte tegen Standard. Een portret van de vinnige vleugelspeler, verliefd op de bal zoals elke Colombiaan.

Door Sander De Graeve

Even terug naar Super Sunday, of wat daarvoor moest doorgaan. Na afloop van de eerste helft tussen Club Brugge en Standard zaten we met twee uitblinkers in ons hoofd. Jeff Louis applaudisseerde zich daar in de tweede helft nog domweg tussenuit. José Izquierdo bleef hangen.

In de eerste helft had hij dat ook al eens gedaan, dat blijven hangen. Arslanagic kan ervan meepraten. Dat het een loepzuivere penalty was, staat buiten kijf. Af en toe was hij ongrijpbaar, legaal dan, zondag. Even vaak liep hij zichzelf vast. Toch blijven zijn dribbels in ons hoofd spoken.

Fan van Izquierdo

Hoe kan je af en toe zó goed zijn en op andere momenten jezelf hopeloos vastlopen? Flitsenvoetballers heet dat in de volksmond. Izquierdo heeft er wat van weg. De Colombiaan geeft voorlopig echt niet graag de bal af. Thomas Meunier ondervond dat. "Het is soms niet makkelijk, ze zijn echt verliefd op de bal", zei hij na afloop over de Zuid-Amerikanen die deze zomer neerstreken.

Toch zijn we fan. Fan van de voetballer Izquierdo. Fan van zijn geloof in eigen kunnen. Fan van de wetenschap dat hij nog wat kan bijdraaien. José is immers nog maar tweeëntwintig en leerde zijn streken aan bij Deportivo Pereira en Once Caldas. Daar val je niet op als je steeds braaf het balletje afgeeft.

Neen, Izquierdo -leuke naam voor een rechtsvoetige trouwens- moest zich tonen met goals en assists en belandde zo bij Club Brugge. Hoog tijd om het er een beetje uit te krijgen. Goals en assists geven automatisch voldoening. José moet leren dat ook de voorassist geven al eens tof en belangrijk kan zijn.

Zelf voelt hij zich alvast steeds beter bij Club Brugge. "Ik voel het vertrouwen van iedereen hier. Ik had vandaag nog graag die acties iets verder zien dragen. Ik heb niet gescoord, maar ben tevreden dat ik voor gevaar kon zorgen." Goed begin, we zijn benieuwd wat dit stuk Colombiaans dynamiet Club dit seizoen nog kan bijbrengen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties