Van de hemel naar de hel: het overkomt niet alleen Essevee

Caroline Tonnelier
| 5 reacties
Van de hemel naar de hel: het overkomt niet alleen Essevee
Foto: © SC

Na tien speeldagen staat Zulte-Waregem laatste in de Jupiler Pro League. De malaise waarin de West-Vlamingen nu verkeren staat in schril contrast met de euforie van de voorbije jaren. Essevee kan zich echter troosten met de gedachte dat het lang niet de enige ploeg is die na een succesvol 2013-2014.

Athletic Bilbao en Real Sociedad

Ook in Spanje bengelen twee revelaties van vorig seizoen onderaan het klassement. De twee Baskische teams konden elk nog maar één keer winnen in zeven matchen. Athletic, vorig jaar bijzonder knap vierde, sprokkelde nog maar vier punten. Met Ander Herrera zag de ploeg uit Bilbao een belangrijke pion op het middenveld vertrekken. Real Sociedad verloor met Griezmann en Claudio Bravo zelfs twee absolute sterkhouders. Voorlopig heeft het een puntje meer dan de buren van Athletic.  

Estoril en Nacional

Gelijkaardig verhaal in buurland Portugal. Estoril en Nacional deden het daar vorig seizoen uitstekend. Beide teams pakten een Europees ticket, al slaagde Nacional er niet in zich te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League na verlies tegen Dinamo Minsk. Beide teams zagen heel wat spelers vertrekken deze zomer. Zo haalde Porto topschutter Evandro weg bij Estoril. Bij Nacional zochten onder meer Mexer, Candeias en Djaniny andere oorden op. Tot overmaat van ramp hield de ploeg uit Funchal amper iets over aan die transfers.

Everton

Everton mag zich toch wel een vaste waarde noemen in de Engelse subtop. Vorig seizoen eindigde het vijfde en sprokkelde het een historische 72 punten. Daarmee haalde de ploeg uit Liverpool meer punten dan ooit tevoren (sinds de Premier League beperkt werd tot twintig teams).  Roberto Martinez slaagde erin zijn succesteam samen te houden en zijn droomtransfer te realiseren door Lukaku definitief binnen te halen. Toch loopt het voorlopig niet bij Everton. Na zeven matchen hebben The Toffees nog maar zes punten verzameld en daarmee staan ze maar net boven de degradatieplaatsen.

Torino

Torino eindigde vorig seizoen zevende in de Serie A en dwong daarmee een ticket voor de Europa League af, waarin het uitkomt tegen onder meer Club Brugge. Echt overtuigen deden de Italianen nog niet in Europa, maar ook in de Serie A loopt het voorlopig nog niet van een leien dakje. Met vijf punten uit zes matchen staat Torino slechts twee punten boven de rode lantaarn. Dat Torino het na het vertrek van Immobile naar Borussia moeilijker heeft om de weg naar de netten hoeft niet te verbazen. De international was vorig seizoen goed voor 22 treffers.

Borussia Dortmund

Wie de nieuwe ploeg van Immobile in Europa zag spelen, twijfelt er niet aan dat de mannen van Klopp straks weer gewoon bovenin meedraaien in de Bundesliga. Echt in dit rijtje hoort Borussia dus misschien niet thuis. Alhoewel, in de eigen competitie loopt het voor geen meter. Na een dramatische één op twaalf is Borussia weggezakt naar de dertiende plaats, met zeven punten uit even veel matchen. Blessureleed en een aantal uitgaande transfers vormen een logische verklaring voor de mindere prestaties.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties