Reactie Buffalo's verrasten blauw-zwart: "Ken geen andere ploegen die zo spelen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 12 reacties
Buffalo's verrasten blauw-zwart: "Ken geen andere ploegen die zo spelen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck speelt ondertussen al anderhalf seizoen in zijn eigen versie van de 3-5-2-formatie, maar slaagt er quasi elke week in om de tegenstander te verrassen. Ook Club Brugge had het in de openingsfase enorm lastig met de vinnige Gentenaren.

Cédric De Volder in Brugge

Club Brugge ging dan wel met een 2-1-voorsprong de rust in, maar het was KAA Gent dat de eerste helft had gedomineerd. De Buffalo's - en Renato Neto in het bijzonder - vertikten het echter om de partij voor de rust in een beslissende plooi te leggen. Het resultaat is gekend: een 2-2-gelijkspel en geen winnaar in deze Slag om Vlaanderen.

"Ik geef toe dat we verrast waren door het systeem", aldus Brandon Mechele. "Hein Vanhaezebrouck speelde vorig seizoen al op dezelfde manier met KV Kortrijk, maar het blijft enorm vreemd. Ik kan me geen andere ploegen inbeelden die op eenzelfde manier voetballen."

Vazquez: "We hadden weinig tijd om te trainen op hun systeem na onze Europese wedstrijd"

Thomas Meunier had ook enkele woorden klaar voor het spelsysteem van de Buffalo's, maar vond niet dat het de wedstrijd had beïnvloed. "Gent slaagde er regelmatig in bij de aanvallen in de meerderheid te zijn door de superoffensieve vleugelbacks. Als er dan één speler is die alleen wordt gelaten wordt het moeilijk, hé. Al zijn de tegendoelpunten helemaal niet toe te schrijven aan hun tactiek."

"Het is lastig om te voetballen tegen een ploeg met drie centrale verdedigers en veel volk (de Catalaan doelt op de situatie na de rode kaart, nvdr.) op het middenveld", besluit Victor Vazquez. "Bovendien hadden we weinig tijd om te trainen op hun systeem na onze Europese wedstrijd van afgelopen donderdag. Al mag dat natuurlijk geen excuus zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties