"Het is niet meer van 2014 om iemand die niet fit is, te laten spelen"

"Het is niet meer van 2014 om iemand die niet fit is, te laten spelen"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Bij Anderlecht loopt het momenteel wat minder en bovendien kampt paars-wit met blessureleed. Degryse toonde zich kritisch voor de beslissing van Hasi om Suarez en Defour te laten spelen, ondanks hun kwaaltjes.

"Het is niet meer van 2014 om iemand die niet helemaal fit is te laten spelen. Iedereen zag dat Suarez niet fit was, maar ze dachten dat het wel ging verbeteren. Vroeger, met een kleine kern en spelers die zoveel beter waren dan de rest, was het normaal om met een inspuiting te spelen." Ook Joos kon niet begrijpen waarom Defour speelde, terwijl hij een paar dagen eerder nog geblesseerd naar de kant was gemoeten.

Geert De Vlieger had een iets ander mening aan de tafel van Extra Time. Hij wees erop dat het moeilijk is om in zo'n drukke periode spelers aan de kant te laten. "Het zal nu blijken, maar zonder Defour en Suarez... Dat zijn toch hel belangrijke spelers."

Hoe moet Anderlecht afwezigheid Defour opvangen?

De vraag is nu hoe de afwezigheid van de Rode Duivel moet opgevangen worden. De enige optie is Kljestan inbrengen, zo vindt ook Boskamp. Al was geen van de mannen rond de tafel echt fan van deze optie. Degryse was duidelijk: "Tielemans moet de verantwoordelijkheid en rol van Defour krijgen." Op het middenveld pleit hij voor Tielemans, Praet en Kljestan, met Acheampong op de flank en Cyriac vooraan.

Frank Raes wierp nog even op dat Vanden Borre misschien naar het middenveld kon geschoven worden. Dat zag Degryse helemaal niet zitten, toch niet op dit moment in elk geval. "Die komt ook net uit blessure. Hij heeft nog niet het volume en de conditie, laat hem maar op de rechtsachter staan!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties