Praet over selectie: "Ik ben geëvolueerd qua kracht, loopvermogen en lef"

Praet over selectie: "Ik ben geëvolueerd qua kracht, loopvermogen en lef"
Foto: © Photonews

Dennis Praet glunderde na zijn eerste selectie voor de Rode Duivels. De middenvelder speelt een heel sterk seizoen en bewees tegen Arsenal mee te kunnen op het allerhoogste niveau.

Door Johan Walckiers

En dat was waar Wilmots op zat te wachten, want Praet zat eerst niet in de voorselectie van de bondscoach, maar kreeg uiteindelijk wel een oproep. "Het doet zeker en vast deugd. Dit is een leuk gevoel. Ik kreeg eerst een sms van een onbekend nummer, dus ik geloofde het niet echt. Maar toen zei Steven me dat het de laatste tijd bij hem ook zo ging en dan geloofde ik pas dat het geen grap was. Maar ik had het niet verwacht!", aldus Praet.

Enorme beloning

Praet misstaat niet in de kern van Wilmots, maar blijft er heel bescheiden bij. "Waarom ik het niet verwachtte? Het is sowieso een prestatie om bij die groep te geraken. Het zijn allemaal heel talentvolle spelers en ze spelen allemaal bij topploegen in topcompetities. Voor mij is dit een enorme beloning. Ik hoopte er wel op, maar verwachtte het niet echt."

Maar Praet beseft ook dat hij de laatste maanden een evolutie heeft doorgemaakt. "Ik heb wel stappen gezet ja. Vooral qua kracht en loopvermogen ben ik er op vooruitgegaan. En misschien toon ik ook wat meer lef. Daarmee heb ik laten zien dat je ook als speler in België je mannetje kan staan. Tegen Arsenal was ik ook een belangrijk rustpunt", vindt de nog steeds maar 20-jarige middenvelder. "Als flankspeler heb ik veel geleerd. Ik moest er sterk zijn en loopvermogen hebben. En als nummer tien doe ik nu ook die defensieve taken."

Tegen defensief blok moet ik nog meer de ruimte vinden

Maar hij ziet ook dat er nog werk aan de winkel is. "Ik ben constant geworden en dat was de voorbije jaren niet altijd zo. Maar tegen een defensief blok moet ik nog oplossingen vinden. Ik moet meer de ruimte gebruiken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties