Van Buyten: "Sport is mijn hele leven, dit raakt me diep"

Van Buyten: "Sport is mijn hele leven, dit raakt me diep"
Foto: © photonews

Daniël Van Buyten was een van de grote roergangers van de Rode Duivels op het WK. Daarna besliste hij zijn carrière op dat hoogtepunt stop te zetten, nu krijgt hij met de Trofee der Sportverdienste alsnog een heel erg mooie prijs. "Dat raakt me diep", is hij zelf emotioneel.

De Trofee der Sportverdienste kan je namelijk maar een keer krijgen in je leven. Op de erelijst volgt Van Buyten nu Frederik Van Lierde op, die vorig jaar de Iron Man won. Ook Justine Henin, Kim Clijsters, Kim Gevaert, Sven Nys wonnen de prijs al.

De jury bestaat uit een keure van gewezen sportkampioenen, waaronder Eddy Merckx en Paul Van Himst. Zij kozen dit jaar dus voor Daniël Van Buyten, die op het WK zowel op als naast het veld een van de roergangers was van de jonge Rode Duivels. "Het doet me heel veel deugd dat kampioenen als hen me hebben verkozen", is Van Buyten duidelijk in zijn reactie.

"Sport is mijn hele leven. Vandaag ben ik fier en geraakt deze prijs te mogen krijgen. Het raakt me diep. Ik heb vele prijzen gewonnen tijdens mijn carrière, met als summum de Champions League. Maar dit is een speciaal gevoel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties