Reactie Deschacht leidt nooddefensie: "Gevraagd of Acheampong mijn plaats wil afpakken"

Deschacht leidt nooddefensie: "Gevraagd of Acheampong mijn plaats wil afpakken"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een linksback die centraal stond, een vleugelaanvaller op linksachter en een centrale middenvelder als verdediger. Anderlecht moest in de beginfase even zoeken naar stabiliteit, maar vond die wel. "Een pluim voor de trainer en de jongeren", zei Olivier Deschacht.

Johan Walckiers in Gent

Anderlecht zag af in die eerste twintig minuten en kreeg drie grote kansen tegen. "Ik ben ook niet dom. Ik weet ook hoe het gelopen is en het was niet goed in die beginfase", zei Deschacht. "We speelden tegen een heel goed Gent. Ze voetballen naar voor en komen met veel volk. Ze hadden twee-drie kansen, maar we konden rekenen op een fantastische Proto. En dan scoren wij op het juiste moment. Vanaf dan ging het beter."

Niet veel ploegen gaan hier komen winnen

Deschacht moest zelf zijn ploegmaats bijsturen vooraleer de verdediging op punt stond. "De afspraken werden niet nageleefd. Conte moest zijn man volgen en Frank moest dicht op Milicevic spelen. Maar dat gebeurde niet en er kwam een geweldige voorzet uit waarop we een beetje geluk hadden. Maar niet veel ploegen gaan hier komen winnen."

De vertimmerde verdediging herpakte zich echter. "Enkel Vanden Borre stond op zijn plaats. Chapeau voor de trainer, want hij durft een linksvoor naar achter trekken. Ik heb na de match gevraagd aan Acheampong of hij mijn plaats wou afpakken. Zo goed was hij. Maar hij heeft mij beloofd dat hij vooraan wil blijven spelen", lachte Deschacht.

Ik hoor al weken dat Gent ons ging kloppen met 3-0

Als inwoner van Gent kan Deschacht nu zijn gram halen bij diegenen die hem vooraf een nederlaag beloofd hadden. "Ik hoor al weken dat Gent ons ging kloppen met 3-0. Ze hadden zelfs al feesten voorbereid. Maar goed, ik ga Gent zeker niet afbreken. Voor mij is het een titelkandidaat. Maar wij zijn Anderlecht. Al 110 jaar staan wij in moeilijke momenten op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties