Reactie De hoofdrolspelers over de gemiste kansen van Gent: "Toch iets te nerveus"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
De hoofdrolspelers over de gemiste kansen van Gent: "Toch iets te nerveus"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren haalde Anderlecht de herfsttitel binnen in de Ghelamco Arena. De Brusselaars waren dodelijk efficiënt, bij de thuisploeg wrong daar het schoentje. Het vizier van de aanvallers van de Buffalo's stond niet op scherp.

Sander De Graeve in Gent

“We hebben echt drie open kansen gemist”, sakkerde Brecht Dejaegere na afloop. “Waar het aan lag? Misschien was er toch iets te veel druk, misschien waren we iets te nerveus. We waren niet koelbloedig genoeg in de afwerking, dat is zeker.”

Die drie open kansen werden gemist door Laurent Depoitre, Benito Raman en Christophe Lepoint. Depoitre had al in de beginminuten dé kans na een mooie voorzet van Foket. “Ik moest er beter mee omspringen”, geeft de verder uitstekend spelende Depoitre toe. “In een fase daarna wachtte ik te lang. Zo kon Vanden Borre die ultieme tackle nog maken.”

Ook Raman beseft dat hij een goal aan de voet had. Hij was alleen door, maar trof Silvio Proto. “Ik probeerde de bal net tussen zijn benen te spelen, maar hij deed ze op tijd dicht. Ook in de tweede helft kon ik afwerken na een rush van vijftig meter, maar zat hij er weer tussen. Ik miste kansen, maar het was niet zo erg als de voorbije weken. Toen miste ik er soms tien per match.”

Lepoint gaf aan dat hij het misschien iets te mooi wou doen. Een simpele afwerking op de corner van Saief had Gent op 1-1 kunnen brengen. Ook op training werkt Gent wisselvallig af. “De ene training vliegt alles binnen, de andere is het een pak moeilijker”, sluit Dejaegere af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties