Reactie Proto redt Anderlecht in beginfase: "Dat is mijn taak"

Proto redt Anderlecht in beginfase: "Dat is mijn taak"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Silvio Proto speelde een belangrijke rol in de zege van Anderlecht tegen AA Gent. Zonder de doelman had het na 20 minuten al 2-0 kunnen staan. "Maar daarom sta ik er ook", lachte hij achteraf.

Johan Walckiers in Gent

Proto sleurde Anderlecht door de heel moeilijke aanvangsfase met reddingen op pogingen van Raman. "Het is mijn rol om in zo'n situatie de ploeg in de match te houden", knikte Proto. "Het was een moeilijke maand waarin niet alles liep zoals we wilden. Maar het is misschien dankzij het punt op Arsenal dat we hier vandaag winnen. Driemaal scoren op Arsenal zorgde voor vertrouwen. Maar we moeten ons elke dag in vraag stellen."

Raman geen ruimte gegeven en Depoitre uit de zestien gehouden

Proto moest zijn ploeg ook oppeppen en dat deed hij door een paar keer serieus kwaad te worden. "Ik wil het niet echt kwaad noemen", lachte hij. "Ik probeerde ze scherp te zetten. Maar uiteindelijk kwam er een goed blok. We hebben niet veel ruimte gegeven aan Raman en Depoitre uit de zestien gehouden. En dat is een pluim voor Dendoncker en de andere jongeren."

Ook zijn aanvaller kreeg lof. "Ik denk aan Mitrovic, die een heel belangrijk doelpunt maken. Deze Mitro hebben we nodig. Maar ook Dendoncker speelde een grote match. En de ouderen niet vergeten. Deschacht deed het weer voorbeeldig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties