Reactie Rode kaart omslagpunt: "Misschien onderschatte hij mijn snelheid"

Rode kaart omslagpunt: "Misschien onderschatte hij mijn snelheid"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het omslagpunt in de match tussen Zulte Waregem en AA Gent was de orde kaart voor Zolotic al na een halfuur. De 0-1 voorsprong van Gent werd door de thuisploeg ongedaan gemaakt in de tweede helft. De spelers van Essevee gaven toe dat het tegen 10 makkelijker ging dan tegen 11 Buffalo's.

Aernout Van Lindt in Waregem

  • Gent goed met 11
  • Kaartenhuisje stuikt ineen na rode kaart
  • Essevee profiteert

“We moeten eerlijk zijn: tot de rode kaart was Gent gewoon heel goed”, aldus kapitein D’Haene. “Na die uitsluiting konden we de match in handen nemen.”

Toch moest er ook nog gescoord worden: “We hebben ons in de match geknokt en in de tweede helft kregen we plots grote kansen. Dat we uiteindelijk de drie punten pakken? Dat lijkt me verdiend.”

“Als je 11 tegen 10 kan spelen, dan wordt het altijd makkelijker”, is ook Jesper Jorgensen duidelijk. “Het was een terechte rode kaart en als dat nog voor de rust voorvalt, dan is dat altijd aardig meegenomen.”

“We hebben het nodige gedaan. De manier waarop was misschien niet fantastisch, maar we hebben hard gewerkt voor de drie punten.”

“De uitsluiting van Zolotic heeft ons enorm geholpen. Dat was zeker het omslagpunt van de wedstrijd”, geeft ook Olafur Skúlason aan. Net op hem werd de fout voor de tweede gele kaart gemaakt: “Ik denk dat hij mijn snelheid heeft onderschat in die fase”, lacht de IJslander.

“Maar je moet het dan wel nog afmaken. Dat is ook niet altijd even makkelijk, omdat ploegen met tien vaak een extra boost vinden om de voorsprong te verdedigen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties