Transferkoorts stijgt: wat we mogen verwachten op de transfermarkt

Caroline Tonnelier
| 16 reacties
Transferkoorts stijgt: wat we mogen verwachten op de transfermarkt
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In januari opent de transfermarkt opnieuw en de roep om versterkingen klinkt intussen steeds luider. Al is dat bij de ene club al wat dringender dan bij de andere, zo lijkt het.

De eerste maanden van deze competitie zijn eigenlijk maar een opwarmertje en het is in de play-offs dat de clubs er écht willen staan. Een aantal gerichte versterkingen kunnen de machtsverhoudingen opnieuw door elkaar schudden. Een overzicht van de versterkingen waar de clubs en/of hun trainers naar uitkijken.

De titelkandidaten

Club Brugge staat voorlopig bovenaan het klassement en droomt ervan om eindelijk nog eens de titel te pakken. Trainer Preud'homme is tevreden met zijn huidige spelerskern en kondigde aan dat versterking er alleen komt als dat echt nodig is.

Gezien de offensieve weelde worden eventuele binnenkomende transfers vooral in de defensie verwacht worden. Geruchten doen ook de ronde dat eventueel een tijdelijke vervanger voor Ryan, die interlandverplichtingen heeft met Australië, zou gehaald worden.

Anderlecht is wél nadrukkelijk op roep naar versterking. Besnik Hasi wil minstens drie spelers halen en het bestuur lijkt hem daarin te volgen. Er wordt vooral ingezet op een centrale verdediger en een extra spits.

AA Gent wordt genoemd als outsider voor de titel. De troepen van Van Haezebrouck doen het uitstekend, maar de trainer wil nog meer. De Witte liet al weten dat er versterking komt. Wellicht voor het middenveld en voor de positie van linksback.

De kandidaten voor play-off één

Voorlopig blijft het vrij stil bij de ploegen die nog dromen van play-off één. Standard en KRC Genk zijn het eigenlijk aan hun status verplicht om bij de eerste zes te eindigen, maar kunnen dan toch nog een kwaliteitsinjectie gebruiken.

KV Kortrijk en Lokeren lijken dan weer te hopen dat januari zo snel mogelijk voorbij is. Zij vrezen immers vooral uitgaande transfers. Bij de outsiders voor plaats zes is het vooral uitkijken of Marc Coucke nog iets uit zijn hoed tovert.

De degradatiekandidaten

Onderaan het klassement slaan een aantal ploegen al meer in paniek dan andere. Cercle Brugge heeft vooral nood aan offensieve vesterking en ondanks het beperkte budget mogen de fans een aantal binnenkomende transfers.

Geld is dan weer geen probleem bij Lierse. Sterke man Samy kondigde al aan dat stevige versterkingen mogen verwacht worden tijdens de wintermercato.

Westerlo is de laatste weken bezig aan een vrije val in de rangschikking. De kern van de Kempenaars is te smal om afwezigheden op te vangen en de promovendus maakt nu al volop werk van versterking.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties