Balans UEFA-ranking: inhalen wordt moeilijk, achtervolgers afhouden zéér zeker

Balans UEFA-ranking: inhalen wordt moeilijk, achtervolgers afhouden zéér zeker
Foto: © photonews

Met twee van de vier ploegen die Europees overwinteren presteerden de Belgische ploegen middelmatig in de poulefases. Genoeg om de concurrenten op de UEFA-ranking bij te benen, of zitten de achterliggers ons op de hielen? Een overzicht.

Laten we beginnen bij de landen die voor ons staan. Net als België (nr 10) heeft ook Nederland (nr 9) geen afgevaardigde meer in de Champions League. Nummer 8 Oekraïne is met overlever Shakhtar Donetsk na Nieuwjaar nog wel aanwezig op het kampioenenbal.

Sterk Oekraïne

Meer nog, de Oekraïners spelen met het Dinamo Kiev van Dieumerci Mbokani en Dnipro Dnipropetrovsk ook nog mee in de Europa League. De gewezen Oostblokkers snel bijbenen lijkt niet voor meteen.

Onze buren uit Nederland begonnen slechts met drie - Ajax, Feyenoord en PSV - aan de groepsfases van de Europese toernooien, maar hebben het voordeel dat ze nog steeds met datzelfde aantal verder bekeren. Een extra ploeg in de running zorgt logischerwijs voor meer kans op puntengewin.

Status quo met achtervolgers

Eerste achtervolger Zwitserland blijft in de lente van 2015 net als België met twee Europese vertegenwoordigers over, maar heeft met FC Basel nog een ploeg in de hoger aangeschreven CL zitten.

Van Turkije (nr 12) en Griekenland (nr 13) tot slot hoeven we niet meteen schrik te krijgen. De Turken staan met Trabzonspor en Besiktas gelijk, nadat Galatasaray na een schamele 1 op 18 roemloos ten onder ging in de CL. De Grieken blijven enkel met Olympiakos in de EL over.

Nederlands topjaar valt weg

De UEFA-ranking wordt telkens opgemaakt op basis van de vijf voorgaande jaren. Zo zien we dat Nederland in het seizoen 2010/2011 beduidend beter scoorde dan België. Dat topjaar valt binnenkort weg, wat maakt dat onze noorderburen hun voorsprong fors zien slinken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties