Interview Allijns na spookcorner: "Excuses mag je toch wel verwachten?"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 31 reacties
Allijns na spookcorner: "Excuses mag je toch wel verwachten?"
Foto: © Photonews

KVK-voorzitter Joseph Allijns viel zaterdagavond, net als de volledige Belgische voetbalwereld, van zijn stoel tijdens Racing Genk - KV Kortrijk. Ref Laforge gaf immers een hoekschop in plaats van een geldig doelpunt toe te kennen. Hij wacht nog steeds op excuses.

Door Sander De Graeve

Allijns reageerde meteen na de feiten scherp op Twitter. "Of ik intussen al wat gekalmeerd ben? Ik vind gewoon dat zoiets niet kan. Wat ik nog veel minder apprecieer is het feit dat men na de wedstrijd niet in staat is om de fout toe te geven en zich te excuseren", aldus de voorzitter van KV Kortrijk.

Laforge reageerde gisteren bij VTM. "Dat is al een hele tijd na de wedstrijd. Hij gaf de fout wel toe, maar excuses hoorde ik niet. Iedereen kan een fout begaan, maar je moet je wel excuseren bij de mensen die schade leden. Dat vind ik een minimale vorm van correctheid", gaat Allijns door.

Over verdere stappen wou hij zich niet uitspreken. "Het is nu 3-0 en dat zal waarschijnlijk zo blijven. We gaan nog eens onderling overleggen, maar ik denk dat de kans minimaal is om gelijk te krijgen. Misschien moet de Belgische Bond voorstellen om die match te laten herspelen."

Misschien moet de Belgische Bond voorstellen om de match te laten herspelen

Op Twitter brak hij een lans voor het gebruik van videobeelden. "Ik hoop dat het signaal overgekomen is. Vanaf volgend seizoen loopt er een pilootproject in Nederland met de videoref. Die kan natuurlijk niet ingrijpen bij een buitenspelfase die afgevlagd wordt, die actie kan je niet opnieuw laten spelen, maar in zaken zoals zaterdag of al te grove overtredingen kan het nuttig zijn."

Laforge wraken zal Allijns niet doen. "Ik hoop dat hij leert over zijn fouten en dat hij in de toekomst zijn verantwoordelijkheid neemt om zich te excuseren. Scheidsrechters worden ook niet zo vaak gewraakt. Er wordt wel af en toe aan Jeurissen gevraagd om een bepaalde ref niet te krijgen. Dat zijn wel praktijken die voorvallen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties