Chelsea faalt niet tegen Watford in FA Cup

Jeroen Evens

Chelsea heeft vanavond geen blauwtje opgelopen in de derde ronde van de FA Cup. De troepen van José Mourinho wonnen met mooie 3-0 cijfers van de nummer vijf uit The Championship. Belgen Thibaut Courtois en Eden Hazard kregen rust gegund van The Chosen One.

Een degelijke zege, zonder meer. Chelsea speelde niet op zijn best, maar konden vanavond toch doorstoten naar de vierde ronde in de Engelse bekercompetitie. Dit ten koste van Watford, dat in de tweede helft drie goals moest incasseren.

Mourinho naast onze belgen ook vaste waarden Diego Costa, Matic, Ivanovic en Terry rusten.  Over Hazard zei Mourinho dat zijn scheenbeschermers aan rust toe waren.

Na een doelpuntenloos gelijkspel tijdens de rust besliste de Portugese veldheer er toch maar voor om Costa en Willian het veld op te sturen, om zo de vonk in de wedstrijd te brengen.

De Braziliaanse Willian had goed geluisterd, want na 52 minuten knalde hij de openingstreffer vanop zo’n 20 meter in de touwen. Vervolgens liepen The Blues uit naar een mooie 3-0 zege dankzij een volley van Loïc Rémy, en een kopbal van Kurt Zouma.

The Blues kwalificeren zich dus verdiend voor de volgende ronde, maar leken toch wel aangeslagen na in de competitie een voorsprong van acht punten op Manchester City te verspelen.

Zoals te zien ging het er niet altijd even vriendelijk aan toe tijdens de partij.