Schokgolf door Sinjorenstad: fusie Antwerp op til, Bosuil tegen de vlakte

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 235 reacties
Schokgolf door Sinjorenstad: fusie Antwerp op til, Bosuil tegen de vlakte
Foto: © SC

Gaat het stamnummer één binnenkort door het leven onder een andere gedaante? En wordt er volgend seizoen geen voetbal meer gespeeld op de mythische Bosuil? Het blijven momenteel vragen, maar er ligt wel een scenario op tafel voor een grondige hervorming van het Antwerpse voetbal.

Antwerp FC kwam de laatste jaren niet al te positief meer in het nieuws. The Great Old geraakt maar niet uit het vagevuur van tweede klasse, de club wordt tegenwoordig gelinkt aan financiële problemen en ondanks de recente renovaties lijkt de Bosuil meer op een bouwval dan op een stadion.

Volgens Gazet van Antwerpen wordt er dan ook serieus nagedacht over een grondige hervorming van het Antwerpse voetbal. Antwerp FC zou namelijk verhuizen naar een ander stadion, in een andere gedaante.

Fusie met onder meer Berchem Sport en Cappellen, nieuw stadion op Het Rooi

Enkele weken geleden wisselde het Antwerpse schepencollege al van gedachten omtrent de toekomst van het stamnummer één. De Bosuil wordt in het scenario tegen de grond gegooid om plaats te maken voor bouwgrond.

Na een onvermijdelijk faillissement zou the Great Old opgaan in een fusieclub met onder meer Berchem Sport en Cappellen FC. Als mogelijk thuishaven wordt aan Het Rooi gedacht, waar Berchem haar thuiswedstrijd speelt. Er zou een stadion met zo'n dertigduizend zitjes moeten komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties