Analyse Cijfers liegen niet! Anderlecht geeft Club lik op stuk in voorspel op titelstrijd

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 30 reacties
Cijfers liegen niet! Anderlecht geeft Club lik op stuk in voorspel op titelstrijd
Foto: © SC

RSC Anderlecht en Club Brugge moeten de komende maanden onder elkaar uitmaken wie de landstitel mag bijschrijven op het palmares. De hoofdstedelingen wonnen gisterenavond alvast het voorspel met 3-2.

Door Cédric De Volder

RSC Anderlecht 3, Club Brugge 2. Als er gisterenavond een scorebord zou hebben gehangen op het gala van de Gouden Schoen was dat de eindstand geweest. Met andere woorden: paars-wit won het voorproefje op de titel.

En het was echt wel een duel tussen beide tenoren. Victor Vazquez trapte blauw-zwart op voorsprong via het 'Doelpunt van het Jaar'. Mathew Ryan zorgde eventjes later voor de perfecte uitgangspositie door Silvio Proto te kloppen als 'Doelman van het Jaar', 2-0.

2-0, maar dan...

Maar na de rust ontbond Anderlecht de duivels. Besnik Hasi (Coach van het Jaar, nvdr.) en Youri Tielemans (Belofte van het Jaar, nvdr.) trapten de landskampioen naast de West-Vlamingen.

En de rest is natuurlijk gekend. In de absolute slotseconden bezorgde Dennis Praet Anderlecht de overwinning door Victor Vazquez op de meet te kloppen, 3-2. Als de titelstrijd ook zo spannend zal worden...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties