Kaya met nieuwe start: "Heb gewoon nooit de kans gekregen bij Lokeren"

Kaya met nieuwe start: "Heb gewoon nooit de kans gekregen bij Lokeren"
Foto: © photonews

Onur Kaya heeft een nieuwe club gevonden in Zulte Waregem. En daar is hij maar wat blij mee, nadat de situatie voor hem uitzichtloos was geworden bij Lokeren. "Ik wilde per se weg ja, vijf maanden langer wachten was geen optie."

Aernout Van Lindt in Waregem

  • Kaya van Lokeren naar Essevee
  • Hoopt op meer speelkansen
  • "Essevee is geen stap achteruit"

"Er waren al contacten van voor de winterstop", geeft Onur Kaya aan op de persconferentie aan de Gaverbeek. "Na de uitgaande transfer van Bongonda is het pas helemaal concreet geworden."

"Ik wou per se weg bij Lokeren, daar was geen twijfel over. Ik kon geen vijf maanden langer wachten, ik speelde echt te weinig", was de Brusselaar duidelijk.

Het was vreemd, de weinige kansen die hij kreeg bij de Waaslanders: "Ik begon begin 2014 nochtans goed bij Lokeren, maar dit seizoen kwam ik er niet meer aan te pas. Ik heb er met de coach over gesproken, maar zijn antwoord kon me niet helemaal bekoren."

Bovendien was de strijd te groot: "Als je 8-9 spelers hebt voor drie plaatsen, dan is de concurrentie te groot - zeker als er twee spelers eigenlijk altijd gaan spelen", aldus nog Kaya.

3,5 jaar tekenen, dat is om mee te spelen

Toch is Kaya niet boos, hij wil zich gewoon opnieuw lanceren bij Zulte Waregem: "Bij Lokeren heb ik nooit de kans gekregen. Er zijn mensen die zeiden dat ik niets liet zien, maar ik kreeg er gewoon de kans niet toe."

"En dus wil ik me bij Essevee wel laten zien. Als je voor 3,5 seizoenen tekent, dan is het om deel uit te maken van de 14-15 spelers die vaak spelen. Concurrentie? Die mag er zijn, die is er overal - zolang het maar positief blijft."

Zulte Waregem is geen stap achteruit

De keuze voor Zulte Waregem was snel gemaakt: "Ik kon ook naar Cercle, zij waren concreet. Maar dat zou over een huurovereenkomst gaan. Maar dat is niet de enige reden dat ik koos voor Zulte Waregem: als club ligt Essevee mij ook veel meer."

Van Lokeren naar Zulte Waregem lijkt een stap achteruit - zeker dit seizoen: "Niet mee akkoord. Dit is geen stap achteruit", is Kaya stellig. "Deze club speelde vorig jaar ook play-off 1 en had het dit seizoen gewoon moeilijk om spelers in te passen. De kwaliteit is er, de komende wedstrijden zijn belangrijk. Als we die winnen, kunnen we vooruit kijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties