Reactie Verstraete toont zich meteen: "Enorm veel frustratie in die goal"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Verstraete toont zich meteen: "Enorm veel frustratie in die goal"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Birger Verstraete kreeg, nu Rachid Chihab niet langer ronddwaalt in Moeskroen, eindelijk zijn kans in de basis. Zeven maanden lang moest hij op de bank het obligatoire aantal Belgen vervolledigen. Eenmaal op het veld tekende hij meteen voor een wereldgoal.

Sander De Graeve in Moeskroen

"Ik wou me echt tonen, ik speelde zeven maanden niet, hé", aldus een zichtbaar opgeluchte Birger Verstraete na de match tegen Gent. "Ik heb getoond dat het niet correct was dat ik niet mocht spelen. Het was fantastisch om opnieuw op het veld te staan en die bal aan te voelen."

Die bal voelde hij nogal goed aan, in de beginminuten. Hij pegelde het leer in de kruising. "Ja die bal vertrok lekker. De last en frustratie van de laatste maanden kwam er ineens uit. Het was echt moeilijk, maar ik ben blijven werken, voor mezelf. Eindelijk weten ze hier ook wie ik ben."

Jammer genoeg maakt hij weinig kans op de titel van goal van de week. Tom De Sutter trapte er bij zijn Club Brugge immers een nóg mooiere tegen de touwen. "Verdorie, ik zal hem eens een sms moeten sturen", lacht Verstraete.

Ik zal De Sutter eens moeten sms-en

Lachen, het was een zeldzaamheid de laatste maanden. "Wanneer je niet speelt, zit je ook naast het veld niet goed in je vel. Het raakt je omgeving ook. Ik moet vooral mijn ouders bedanken. Zij zijn me de hele tijd blijven steunen."

Het ontslag van Rachid Chihab was de déclic voor Verstraete. "Ik ga niet staan juichen omdat iemand zijn job verliest, maar voor mij was het een goeie zaak. Het is geen geheim dat onze relatie onbestaande was. Ik ben de nieuwe coach héél dankbaar. Ik voel me terug voetballer."

Toch blijft het hinken op twee gedachten. Verstraete vierde zijn revival als voetballer, maar Mouscron-Péruwelz ging wel de boot in. Het was bij wijlen dramatisch bij de Henegouwers. Vooral achterin. "We nemen veel te veel risico's en mogen onze doelman dankbaar zijn dat we niet meer goals slikten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties