Zetterberg tegen de stroom in: "Praet moet nog blijven tot hij bevestigd heeft"

Zetterberg tegen de stroom in: "Praet moet nog blijven tot hij bevestigd heeft"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Pär Zetterberg was zwaar onder de indruk van de progressie die Dennis Praet het laatste jaar maakte. Toch gelooft de Zweedse ex-spelmaker van Anderlecht dat de Gouden Schoen beter nog een jaartje voor bevestiging kiest in het Constant Vanden Stock-stadion.

Door Johan Walckiers

Eerst en vooral vond hij de trofee naar de juiste persoon gaan. "Het is een intelligente speler en is goed omringd. Wat het meeste indruk op me maakte, waren zijn prestaties in de Champions League. Het mag normaal niet meespelen, maar daarin was hij echt wel outstanding. En hij heeft nog een progressiemarge", denkt Zetterberg.

"Hij is kalm en heeft een goeie trainer die hem beter maakt, dat is belangrijk. Maar nog belangrijker is dat hij progressie blijft maken. En daarom zou ik hem zeggen nog één of twee jaar bij Anderlecht te blijven. Pas op, hij kan nu al in een aantal kampioenschappen meedraaien, maar zou beter nog wat wachten tot hij helemaal rijp is", geeft de voormalige Gouden Schoen raad aan zijn opvolger.

Hij moet bewijzen dat hij dit jaar na jaar kan brengen

"Als je het mij vraagt, moet hij nog één jaar blijven. Een jaar om te bevestigen wat hij dit jaar bracht", aldus Zetterberg. "Hij moet bewijzen dat hij dit jaar na jaar kan brengen. Dan zullen we pas zien hoever hij kan geraken, want bevestigen is moeilijker dan helemaal doorbreken."

Zetterberg weet waarover hij praat, want hij had zelf een aantal jaar nodig om uit te groeien tot de speler die hij uiteindelijk werd. "Ik werd pas echt helemaal volwassen op mijn 25ste. Ik zeg niet dat Praet dat ook nodig heeft, want het is moeilijk spelers en tijden te vergelijken. Ik ken hem ook niet persoonlijk, maar als ik zijn mentaliteit zie, weet ik dat hij er sneller zal komen."

Een leider worden, kan je leren

En daarbij moet hij zich nog meer manifesteren. "Op zijn positie moet je een leider zijn. Ik had ook tijd nodig om dat te leren. En je kan dat echt leren, maar dat komt vooral met ouder worden. Ik zeg het: ik was er al 25 voor het helemaal doorbrak. Hij heeft dus nog vijf jaar om het te leren."

Zetterberg had tot slot ook nog een woordje voor Tielemans over. "Hij heeft ook alle kwaliteiten om de Gouden Schoen te winnen. Maar zeker voor hem zou ik zeggen nog een paar jaar bij Anderlecht te blijven en zich verder te voltooien als voetballer", besloot de voormalige vedette van het Astridpark.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties