Bijna gemiste penalty beslist tegenvallende Spaanse topper

Caroline Tonnelier
| 6 reacties
Bijna gemiste penalty beslist tegenvallende Spaanse topper
Foto: © photonews

In Spanje was het in de heenwedstrijden van de Copa del Rey uitkijken naar het duel tussen Barcelona en Atlético Madrid. Op papier uiteraard een heerlijke affiche, maar dat kan in de realiteit weleens tegenvallen.

Het begon nog wel goed in Camp Nou. In het openingskwartier maakte Barcelona indruk en Neymar dreigde meteen. Atlético Madrid wilde natuurlijk kost wat kost de nul houden in deze heenmatch en teerde daarvoor zoals steeds op een uitstekende organisatie. 

De thuisploeg kreeg het steeds moeilijker om een gaatje te vinden in de bezoekende defensie, tot frustratie van Messi en co. De Argentijn, uitgespeeld op de rechterflank, haalde in het vervolg van de partij niet zijn normale niveau en liet zich zelfs opmerken met een lelijke tackle, die net zo goed een uitsluiting had kunnen opleveren.

Messi in de rebound

Uiteindelijk kwam dat o zo belangrijke doelpunt er dan toch voor Barcelona. Nadat Busquets neerging in de zestien na een duel met Juanfran ging de bal op de stip. Oblak stopte de inzet van Messi, maar die kon in de rebound toch nog scoren. 

Het bleef bij 1-0 voor de thuisploeg. Alles blijft sowieso mogelijk in de terugwedstrijd, maar dan moet Atlético sowieso scoren. Dat leek er vandaag niet echt in te zitten. Noch via Torres, noch via zijn vervanger aan de rust Mandzukic. 

Overige uitslagen: 

Villarreal 1-0 Getafe
Malaga 0-0 Athletic

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties