Vanhaezebrouck wil niet weten van gemakzucht: "Ik haal ze er op training uit"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Vanhaezebrouck wil niet weten van gemakzucht: "Ik haal ze er op training uit"
Foto: © Photonews

Vanavond neemt AA Gent het in de eigen Ghelamco Arena op tegen Sporting Lokeren. Voor wie de heenmatch en vooral de score bekeek, lijkt het een rustige woensdagavond te worden voor de Buffalo's. Hein Vanhaezebrouck denkt er niet zo over.

Wie Vanhaezebrouck een beetje kent, weet dat hij groen wordt van gemakzucht. Vanavond verdedigt zijn Gent een 1-4 voorsprong, maar de coach duldt geen verslapping. "Diegenen die ervan uitgaan dat we al in de halve finale zitten, haal ik er op training uit", aldus Vanhaezebrouck in Het Laatste Nieuws.

Ik was bijna naar huis gegaan

De coach maakte het immers zelf al mee. Met Kortrijk ging hij er na een 5-1 zege in de heenmatch toch nog uit tegen... Gent. "Er waren spelers die met twijfels naar hier kwamen. Na de 1-0 werd er al gepanikeerd." Vanhaezebrouck wou er toen zelf al de brui aan geven.

"Ik heb zwaar uitgehaald tijdens de rust, ik was bijna naar huis gegaan. 'Ofwel beginnen jullie te voetballen, ofwel volg ik op de radio hoe deze wedstrijd afloopt.' Na de rust was het beter." Toch verloor Kortrijk nog met 4-0 en werd het onverwacht uitgeschakeld.

Vanhaezebrouck wil Lokeren geen gram vertrouwen geven vanavond. "We moeten deze match gewoon in handen nemen. Lokeren kan een boost krijgen als ze scoren of wanneer je zelf domme dingen doet. Dat mag geen reden zijn om te beginnen panikeren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties