Reactie Henkinet grijpt zijn kans bij afwezigheid Keet: "Wil blijven staan als hij terug is"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Henkinet grijpt zijn kans bij afwezigheid Keet: "Wil blijven staan als hij terug is"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sinds Darren Keet met Zuid-Afrika op de African Cup of Nations zit, staat Laurent Henkinet in doel bij KV Kortrijk. Vanavond hield hij na een mooie prestatie de nul tegen Charleroi. Hij toonde zich na de match ambitieus.

Sander De Graeve in Kortrijk

"Een clean sheet is altijd goed voor een doelman. Het is ook niet makkelijk om geconcentreerd te blijven wanneer je weinig ballen te verwerken krijgt", aldus Henkinet. Voor de rust hield hij zijn team nochtans recht met twee uitstekende reddingen. "In de eerste helft hebben ze wat druk gezet."

"Als je die ballen pakt, sta je het team toe om wat te ademen en er weer vol voor te gaan." Toch was het moeilijk voor KVK om de gaatjes te vinden. "Er was weinig ruimte in de rug van de verdedigers. Thuis wil je natuurlijk altijd winnen, maar het was erg moeilijk vandaag. We halen vier op zes, verdienden er zes, maar slecht is het ook niet."

Naar hier gekomen om me te tonen

Nu Keet op de African Cup of Nations zit, krijgt Henkinet zijn kans. "Ik krijg weinig kans om me te tonen, dus dit zijn erg belangrijke matchen. Zo kan ik de coach laten zien dat hij ook op me kan rekenen in de matchen die volgen." Henkinet neemt duidelijk geen genoegen met een plaats als bankverwarmer.

"Natuurlijk wil ik in doel blijven staan zondag (wanneer Keet terug is, nvdr.). Ik ben naar hier gekomen om te tonen dat ik de kwaliteiten heb om op dit niveau te spelen. De coach kiest, maar ik ga de concurrentie vol aan", sluit de doelman af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties