Opnieuw tumult tijdens Brugse derby? "Hij vond blijkbaar dat mijn gedrag niet door de beugel kon"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 12 reacties
Opnieuw tumult tijdens Brugse derby? "Hij vond blijkbaar dat mijn gedrag niet door de beugel kon"
Foto: © Photonews

De Brugse derby staat sowieso garant voor nervositeit en spektakel. Ook na de heenwedstrijd laaiden de gemoederen hoog op. "Het is altijd speciaal om een derby te spelen", blijft Michel Preud'homme op de vlakte.

Cédric De Volder in Brugge

Het zat er na de heenwedstrijd (1-1-gelijkspel, nvdr.) bovenarms op tussen Bart Verhaeghe en toenmalig Cercle-coach Lorenzo Staelens. Er was namelijk een uitspraak van de Club-voorzitter die de oefenmeester niet kon begrijpen.

"Ik heb eigenlijk nog steeds geen idee wat er toen gebeurd is", vertelt Michel Preud'homme. "Ik heb er bij de voorzitter ook niet naar gevraagd. Eigenlijk zijn dat mijn zaken niet. Al vond Staelens blijkbaar wel dat mijn attitude op de bank niet door de beugel kon."

Dus zijn het jouw zaken eigenlijk wel, Michel.

"Ik snap niet wat Lorenzo daarmee bedoelde. De bank van Cercle ging tijdens die wedstrijd even hevig tekeer als de onze, hoor. Iedereen wil zijn team verdedigen."

Hoe voelt zo'n uitwedstrijd in het eigen stadion eigenlijk aan?

"Op verplaatsing is er sowieso een ander gevoel. Normaal zien we overal blauw-zwarte shirts, maar dat zal minder het geval zijn. En het is natuurlijk ook vreemd om plots op die andere bank te gaan zitten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties