Emotionele dag voor 'Joske' bij afscheid vriend Rik Coppens

Emotionele dag voor 'Joske' bij afscheid vriend Rik Coppens
Foto: © SC

Beerschot-Wilrijk dat eerste staat, zijn vriend Rik Coppens die een afscheid kreeg om 'u' tegen te zeggen,... Voor Joske, sinds jaar en dag het symbool van Beerschot, was het een dag om nooit te vergeten.

Johan Walckiers in Antwerpen

TV-ploegen verdrongen zich bij 'Joske' om hem wat te laten vertellen over Rik Coppens. Ook wij kregen hem even te spreken. "Voor mij zijn het hier altijd speciale dagen, maar deze keer was het toch extra speciaal", zei een duidelijk geëmotioneerde Jos Van Hout nadat hij de spionkop was gaan groeten.

Vanoppen heeft Rik terug op het Kiel gekregen

De voormalige materiaalman van Beerschot zag zijn Rik Coppens, bijna driekwart eeuw zijn vriend, stilaan aftakelen. "Ik wist al langer dat het fout ging aflopen. Hij zat hier bij elke match in zijn loge en altijd maakten we een praatje. Maar de laatste maanden wist hij zelfs niet meer wie er voor hem stond."

Maar Coppens kreeg wel het afscheid dat hij verdiende. "Dat deed me echt veel deugd. Schitterend toch hoe de mensen hem hier nog herinneren. Ik heb het toch een paar keer moeilijk gehad, maar nu gaat het."

"Hij is een tijdje verdwenen bij de club toen die mannen van Ekeren hier de boel overnamen. Die namen hem zijn vrijkaarten af. Maar je mag zeggen van Patrick Vanoppen wat je wilt, maar die regelde het wel allemaal. Hij regelde een loge voor hem en zorgde dat hij terug op Beerschot kwam", aldus Joske.

Ik had nog schrik dat ze gingen verliezen

De herinneringen aan de 'Koning van het Kiel' zijn legio. "Als ik alles moet vertellen, heb ik een dik boek nodig hoor. Hij kon drie man 'tippeleiren' en dan nog eens terugkeren om hetzelfde te doen. Dat afscheid dat hij vandaag kreeg, dat doet me deugd. Zo'n mooie tekst van de supporters."

"Ik had nog schrik dat ze vandaag gingen verliezen. Dat Rik begraven ging moeten worden met een verliesmatch, maar gelukkig kwam het goed. En we staan eerste! Alle respect voor Pelt, maar wij verdienen dat", besloot hij met een positieve noot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties