Analyse Primeert de Belgische landstitel op het interlandvoetbal?

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 46 reacties
Primeert de Belgische landstitel op het interlandvoetbal?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Toeval of niet? Anderlecht en Club Brugge zagen de voorbije dagen al elk drie van hun trouwe pionnen geblesseerd afhaken bij de Rode Duivels of U21. Is het competitiebelang met het ingaan van de play-offs té groot?

De eersten namen die maandag hun kat stuurden waren Steven Defour (enkel) en Dennis Praet (rug). De bekerfinale van daags ervoor had er duidelijk ingehakt, en niet alleen bij paars-wit. 's Avonds gaf ook Thomas Meunier forfait met een scheur in de buikspieren.

De andere Brugse back kwam eveneens niet ongeschonden uit de strijd. Na enkele behandelingen aan de rib besloot de medische staff gisteren om Laurens De Bock verder te laten revalideren op Jan Breydel.

Maar het bleef niet bij dat viertal. In de loop van de week werd al duidelijk dat de situatie van Leander Dendoncker er niet rooskleurig uitzag. De Anderlecht-ontdekking zou vandaag uiteindelijk afblazen, samen met Nikola Storm waarvan vooralsnog niet is geweten hoe ernstig zijn kwetsuur is.

Het valt op dat de afzeggers bij beide nationale teams veelal paars-wit en blauw-zwart getint zijn. Met PO1 dat voor de deur staat, is het duidelijk dat de twee titelpretendenten bevreesd zijn voor een langdurige onbeschikbaarheid van een van hun sterkhouders. Ze preventief aan de kant houden, lijkt in deze een betere optie. (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties