Jan Vertonghen duidelijk: "We gaan absoluut voor 6 op 6"

bart ver elst
| 1 reacties
Jan Vertonghen duidelijk: "We gaan absoluut voor 6 op 6"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een ontspannen Jan Vertonghen was er te zien op het persmoment van de Rode Duivels in Neerpede. De verdediger wil het belangrijke tweeluik tegen Cyprus en Israël graag met het maximum van de punten afsluiten.

Door Bart Ver Elst in Neerpede

Vertonghen wil met de Rode Duivels voor twee keer winst gaan. “We gaan absoluut voor een 6 op 6 tegen Cyprus en Israël. We moeten wel beseffen dat Israël een te duchten tegenstander is”, aldus de verdediger.

Beslissend vindt de Tottenham-verdediger beide confrontaties nog niet. “Of deze matchen al cruciaal zijn? Nee, dat vind ik niet. Moest er nu maar één ploeg doorgaan in de groep, dan wel. Nu gaan er twee of zelfs soms drie ploegen door in elke poule”, zegt Vertonghen.

Ik begrijp de kritiek soms wel

Vertonghen begrijpt de kritiek wel die er kwam na het puntenverlies in de eerdere wedstrijden. “Ik begrijp de kritiek die er soms is, na de goede prestaties en de kwartfinale van het afgelopen WK. Wij willen er met deze groep altijd en overal bovenuit steken.”

Verder ziet de linksvoetige verdediger nog een belangrijke uitdaging. “We kunnen deze wedstrijden gebruiken om tweede of derde op de wereldranglijst te worden. De groep is heel gedreven om dit te kunnen verwezenlijken”, besluit Vertonghen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties