Thuram: "Sclessin zal zondag nog vuriger zijn"

Tom Stroobants
| 9 reacties
Thuram: "Sclessin zal zondag nog vuriger zijn"
Foto: © photonews

Anderlecht botst bijna altijd op het Franse sluitstuk van Standard. Voor zijn vierde duel tegen Paars-Wit, denkt Yohann Thuram enkel aan een derde overwinning tegen de rivaal uit de hoofdstad.

Door Jordan Horwood in Luik

Vorig seizoen speelde Yohann Thuram zijn eerste wedstrijd voor Standard op het veld van Anderlecht. Resultaat: één doelpunt geïncasseerd en één punt op zak. Nadien veroverde Kawashima opnieuw zijn plaats als nummer één.

Niet favoriet

Maar na het vertrek van Luzon dit seizoen, maakte de Fransman zijn wederoptreden tussen de palen op… Anderlecht. 0-2 winst en een zelfde prima resultaat drie maanden later op Sclessin.

Elke keer was Thuram aanwezig op de persconferentie voorafgaand aan de clash. Dat was vrijdag niet anders. “In het verleden bracht het geluk, we zullen zien wat het nu zal brengen. Maar het zal een andere wedstrijd zijn. Elke match heeft zijn waarheid."

"De vorige resultaten hebben mij natuurlijk vertrouwen gegeven, dat bewijst dat we in bepaalde zaken geslaagd zijn. Maar daarom zijn wij nog niet de favoriet”, vertelt de doelman van de Rouches.

We moeten tonen dat we concurrenten zijn

In januari verklaarde Thuram dat, ondanks de koude temperaturen, het warm zou zijn op Sclessin. Maar voor de classico in play-off 1, zal de sfeer nog beter zijn.

“In de laatste ontmoeting was het heel vurig, zondag zal het nog straffer worden. Dat hoop ik. We moeten Anderlecht tonen dat we concurrenten zijn, tonen dat ze het zwaar zullen krijgen.”

Met de terugkeer van Teixeira, dat met Scholz een tandem vormt, de stijgende lijn van Andrade en de progressies van Milec of Dussaut, toont de Luikse verdediging zich stabiel. Merkt Thuram de evolutie van de vier verdedigers die voor hem staan? “Absoluut. We hebben het even moeilijk gehad, maar vandaag zien we dat de automatismen er zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties