Reactie "Coulibaly was niet de enige die daar vrij stond"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
"Coulibaly was niet de enige die daar vrij stond"
Foto: © Photonews

De goal van Kalifa Coulibaly kwam gisteren letterlijk uit de Kortrijkse lucht vallen. De zee aan ruimte die de spits van Charleroi kreeg was ongezien. En hij was niet de enige die zoveel vrijheid kreeg.

Sander De Graeve in Kortrijk

"Als je tegen zo'n team, dat hier heel gesloten kwam spelen, op voorsprong komt, dan mag je dat nooit weggeven", aldus Gertjan De Mets na het teleurstellend gelijkspel tegen Charleroi. Ook de manier waarop werd niet echt geapprecieerd. Kalifa Coulibaly kon zijn moeder nog bellen om aan te kondigen dat hij zou scoren.

Die derde plek was mooi geweest

Zóveel vrijheid kreeg hij centraal in de zestien. "Hij was ook niet de enige die daar volledig vrijstond op die fase. Ze stonden daar met twee, drie jongens", aldus De Mets. "We hebben het weggegeven. We gingen daar heel mooi gestaan hebben, op die derde plaats." Vooral in de eerste helft was het moeilijk. 

"Charleroi is de moeilijkste ploeg om te bespelen. Na de rust ging het iets beter", geeft de centrale middenvelder aan. "Ach, we moeten er ook voor zorgen dat we niet vergeten genieten van Play-off 1. We krijgen de kans om hier al die topwedstrijden te spelen. Voor je het weet, zit het erop. Voor onze ambitie, Europees voetbal, is dit resultaat ook jammer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties