Ajax, Dortmund én United staan in de rij... Maar Obbi blijft in Brugge!

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 29 reacties
Ajax, Dortmund én United staan in de rij... Maar Obbi blijft in Brugge!
Foto: © Photonews

Obbi Oulare is in korte tijd uitgegroeid tot een attractie bij Club Brugge. De boomlange aanvaller kon een kalenderjaar geleden amper een kwartiertje aan, maar boezemt dezer dagen menig stoere verdediger angst in. Het buitenland wenkt, maar is Obbi daar wel al klaar voor?

Door Cédric De Volder

De buitenlandse topscouts hebben de naam van Obbi Oulare al met rood aangeduid in hun notitieboekje. Meer zelfs: Borussia Dortmund, Ajax en Manchester United stuurden zelfs al een afvaardiging naar Olympia. 

En ook de speler zelf is vereerd met de interesse. Of waarom retweet hij anders het bericht dat hij in de belangstelling staat van Gelb und Schwarz? Maar dé vraag luidt eigenlijk: is Obbi klaar voor de stap naar een topcompetitie? 

Dé vraag luidt: is Obbi klaar voor een topcompetitie?

Het moet gezegd: de aanvaller maakte de voorbije maanden indruk. Niet alleen zijn fysieke presence, maar vooral de manier waarop hij dat imposante lichaam gebruikt. We spreken dikwijls over de borstcontroles van Aleksandar Mitrovic. Wel, Obbi moet niet onderdoen voor de Serviër.

Oulare heeft het momenteel nog iets te lastig als hij aan een wedstrijd mag beginnen. Michel Preud'homme gebruikt zijn 19-jarige spits dan ook het liefst als breekijzer voor het laatste halfuur van de partij. Tom De Sutter mat de tegenstand af, Oulare klaart de klus. 

Maar de stap naar het buitenland komt simpelweg te vroeg. Ook papa Oulare (Souleymane behartigt de belangen van zijn zoon, nvdr.) beseft als geen ander dat het lastigste nog moet komen: de bevestiging. En waar zal Obbi de kans krijgen om zijn criticasters de mond te snoeren? Juist, in Brugge.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties