Teleurstelling alom bij Oostende: "Als we volgend jaar zo spelen, dan gaan we naar tweede klasse"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 25 reacties
Teleurstelling alom bij Oostende: "Als we volgend jaar zo spelen, dan gaan we naar tweede klasse"
Foto: © Photonews

KV Oostende sloot het seizoen zaterdagavond af in mineur. De West-Vlamingen mochten al bij al nog blij zijn dat ze op bezoek bij Lokeren 'maar' zes doelpunten slikten. Michiel Jonckheere was na afloop van de partij enorm teleurgesteld.

Timothy Collard in Lokeren

“Dit was ronduit schandalig, hé", stak Jonckheere van wal na de match. "Ok, de omstandigheden waren niet ideaal. Er zijn de voorbije weken zaken gebeurd bij ons waardoor de focus misschien niet helemaal 100% was, maar dan nog… Inzet moet altijd aanwezig zijn.”

Jonckheere doelt natuurlijk op het nieuws omtrent het vertrek van coach Fred Vanderbiest. Hoe ging hij om met de 5-0-achterstand aan de rust? “De coach nam de slechte eerste helft op zich, maar uiteindelijk kon hij daar niets aan doen.”

"Het zijn de spelers die hun truitje nat moeten maken, niet de coach"

“Het zijn de spelers die de schuldigen zijn. De coach kan er niet voor zorgen dat de spelers hun truitje nat maken, hé. We hebben onderling wel orde op zaken gesteld in de kleedkamer. Maar het stond natuurlijk wel al 5-0 op dat moment…”

“Het is absoluut niet fijn om het seizoen op deze manier af te sluiten. We leken wel een dode mus op het veld. We hebben dit seizoen al enkele serieuze patatten gekregen en dat mag je als Oostende zijnde toch niet overkomen.”

Het Weireldploegsje mag nu de batterijen opladen voor de volgende voetbaljaargang. “Die maand rust zal ons misschien goed doen. Iedereen kan zijn hoofd eens leegmaken en dan kunnen we het volgende seizoen met goeie moed aanvatten. Maar als we spelen zoals vanavond, dan gaan we volgend jaar naar tweede klasse.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties