"Iedereen in het stadion was nerveuzer dan Davy"

"Iedereen in het stadion was nerveuzer dan Davy"
Foto: © Photonews

'Roef, Roef, Roef,...', 'The Roef is on fire', 'In Roef we trust',... De sociale media ontploften gisterennamiddag toen de 21-jarige reservedoelman zijn ploeg op de brede schouders nam. Wie twijfelde of hij de druk zou aankunnen, kreeg lik op stuk.

Johan Walckiers in Anderlecht

Er waren mensen die ons vrijdag en zaterdag aanklampten: "Die Roef in doel in zo'n match, dat is toch spijtig hé. Die jongen gaat met zo'n druk moeten spelen." Twee dagen lang lieten we mensen weten dat er geen probleem was.

Dat is toch een goeie kwaliteit?

Als zijn wedstrijden tegen Galatasaray, Kortrijk en Zulte Waregem nog niet genoeg waren, wisten we uit het verleden ook dat druk het laatste van Roef's zorgen is. "Iedereen in het stadion was zenuwachtiger dan Davy", lachte Besnik Hasi achteraf. "Zo zit hij gewoon in elkaar."

Of hij nu met de beloften, met de nationale ploeg of met de A-ploeg van Anderlecht moet aantreden, Roef is altijd kalm. Het woord stress kent hij niet. "Dat is nu eenmaal mijn karakter", vertelde hij schouderophalend. "Dat is toch een goeie kwaliteit?"

Altijd in hem geloofd

Jean Kindermans is ervan overtuigd: Roef is de volgende doelman van Anderlecht. En dat voor vele jaren. "We hebben altijd in hem geloofd", vertelde het hoofd jeugdopleidingen ons onlangs. "Davy is een groot talent, maar ook een werker. Meer dan op Tielemans zijn we fier op hem, omdat hij het niet alleen van zijn talent moet hebben. We hebben hem kunnen vormen."

Tijdens de voorbereiding op volgend seizoen starten Proto en Roef op gelijke voet. Benieuwd wie dan aan het langste eind gaat trekken, want Hasi is op dat gebied heel fair: de beste speelt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties