Vitesse doet prima zaak, Feyenoord moet uit zijn pijp komen

Tom Stroobants

Feyenoord heeft een zure nederlaag opgelopen in de Nederlandse play-offs. Op het veld van Heerenveen ging het met het kleinste verschil onderuit.

Ook bij onze noorderburen werken ze met play-offs. De nummer 4 tot en met 7 strijden om een Europees ticket, via twee halve finales met, logisch, een daaropvolgende finale.

PEC Zwolle - Vitesse

De nummers 5 en 6 uit de reguliere competitie keken elkaar recht in de ogen. De eerste helft was er één zonder al te veel opwinding. Op het halfuur zorgde van der Werff voor de 1-0 thuisvoorsprong bij de rust.

Vitesse stak de kopjes bijeen in de kleedkamers en dat leverde succes op. Invaller Vejinovic bracht Vitesse met een gelukje op gelijke hoogte. Een kwartier voor tijd tekende Kazaishvili voor de uitstekende 1-2 uitgangspositie met het oog op de terugwedstrijd.

SC Heerenveen - Feyenoord 1-0

Nummer 4 Feyenoord beet eerder op de avond de spits af op het veld van de nummer 7, Heerenveen. De bezoekers zijn favoriet, maar het was de thuisploeg die het best startte. Slagveer kreeg een grote kans, doelman Vermeer liet zich niet passeren. Aan de overkant zag van Beek zijn kopbal van de lijn gekeerd worden.

Na de pauze nam Feyenoord de teugels in handen, zonder echte kansen te creëren. De brilscore bleef lang op het bord, tot Thern er zeven minuten voor tijd 1-0 van maakte. Feyenoord kon niet meer reageren en moet zo vol aan de bak in de terugwedstrijd. Het debuut van trainer Van Bronckhorst was dus geen succes.