Buitenlandse media hard: "Waar waren De Bruyne, Hazard, Benteke en Nainggolan?"

De Wit Bram
| 67 reacties
Buitenlandse media hard: "Waar waren De Bruyne, Hazard, Benteke en Nainggolan?"
Foto: © Photonews

Ja, het was niet goed wat onze Rode Duivels vrijdag op de mat brachten in Cardiff. Tegen Wales werd met 1-0 verloren en de spelers van Marc Wilmots lukten amper één doelpoging binnen het kader. De buitenlandse media waren dan ook hard voor Hazard en co de dag erna.

Vooral de Britse krant Daily Mirror trok hard van leer tegen de Belgen. “Een fantastisch team op papier maar in realiteit een verzameling van individuen”, zo staat te lezen op de website van de krant. “Waar waren De Bruyne, Hazard, Benteke en Nainggolan vrijdagavond?”

Allereerst werd de prestatie van Kevin De Bruyne, die op interesse van Manchester City kan rekenen, door de mangel gehaald: “De ster van Wolfsburg leek in niets op de dure spelmaker die een wedstrijd kan beslissen, zoals hij vaak wordt omschreven.”

“En waar zat Hazard, een speler die zelfs te duur zou zijn voor Real Madrid? Of Nainggolan, één van de meest geprezen middenvelders van het moment in Europa? Ook al deed Fellaini niet mee, de Rode Duivels hadden verrassend snel in de wedstrijd geen antwoord meer op het spel van Wales.”

“Benteke en Lukaku, spelers waarvan men zegt dat zij respectievelijk Aston Villa en Everton ontgroeid zijn en naar een grote club moeten, waren nergens. Geen van beiden kon Wales iets maken, terwijl hun land hen wel nodig had”, zo klinkt het streng.

Lof voor Bale

Ook klonk er in de buitenlandse media heel wat lof voor de prestatie van de Welshmen, met Bale als absolute uitblinker. “Gelukkig voor Wales had Bale de volledige controle over de wedstrijd. Een minder goede speler had misschien bezweken onder de druk, Bale niet.”, zo stelt Daily Mail.

Het Spaanse Marca ziet dan weer een belangrijke rol weggelegd voor Bale bij Real Madrid: “Hij had het misschien niet gemakkelijk bij Real Madrid vorig seizoen, maar het is duidelijk dat de Welshman een sleutelrol kan spelen bij de Spaanse club. Dat laat hij zien in zijn prestaties voor Wales”.

Fox Sports zag een sterke teamprestatie. “Geleid door een onstuitbare Bale is deze generatie van Welshmen haar stempel aan het drukken. De organisatie van Wales waardoor Hazard en De Bruyne zich niet konden doorzetten was even cruciaal als de beheerste afwerking van Bale.”

“Hij heeft geen ploeg zoals dat bij Hazard het geval is. Hij heeft geen doelman zoals Courtois achter of een spits zoals Benteke voor hem staan, maar dat heeft hij ook niet nodig. Het enige wat Bale nodig heeft is een kans, en dat liet hij zien in de epische zege van Wales”, aldus Daily Mirror.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties