U bent bijzonder eensgezind: "Tijdrekken in het voetbal wordt aangemoedigd!"

Martijn Goethals
| 10 reacties
U bent bijzonder eensgezind: "Tijdrekken in het voetbal wordt aangemoedigd!"
Foto: © SC

Voor Sven Nys was het allemaal al lang duidelijk. Hij liet in Vive Le Vélo weten dat wielrenners echte mannen waren en voetballers maar watjes zijn. De Voetbalkrant.com-lezer ging enigszins akkoord maar vond ook de oorzaak.

Zo goed als niemand (amper 4 %) onder u vindt dat Sven Nys helemaal ongelijk had en dat voetballers totaal geen watjes zijn. Nee, voetballers mogen van onze lezers gerust wat meer op hun tanden leren bijten. Dat denkt bijna één op de tien toch.

Al is het ook niet helemaal hopeloos. Sommige voetballers - genre Vincent Kompany - zijn dan weer wel echte mannen die ook bij een gebroken neus nog steeds het beste van zichzelf blijven geven. Eén op de vijf lezers was die mening toegedaan.

De duidelijke oorzaak

Bijna 70 % onder u vindt dat de kern van het probleem ligt bij de spelregels. Voetballers worden, zoals het er nu bij ligt, aangemoedigd om bij het minste duwtje te gaan liggen en kermend voor een kaart te liggen vragen.

Voetballers zijn zeker geen watjes maar gaan zeer snel tegen de grond of faken de pijn zodat ze de fout meekrijgen of de tegenstander een gele kaart aan kunnen smeren.

Op die manier kunnen ze tijdrekken, de tegenstander treiteren en de eigen ploeg bevoordelen. Het enige wat de scheidsrechter daar verder aan kan doen is eventueel een gele kaart geven. En zo komen we volgens u geen stap verder.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties