WK-kwartfinalist opent Gold Cup met doelpuntrijk gelijkspel

Martijn Goethals
| 1 reacties

Costa Rica heeft grote verwachtingen bij deze Gold Cup. Vorig jaar haalde de eilandenstaat immers nog de kwartfinale op het WK in Brazilië. Het nam afgelopen nacht evenwel een valse start. Het werd 2-2 tegen Jamaica.

Na een kwartier stond Costa Rica, met Bryan Ruiz (ex-AA Gent) 90 minuten op het veld, al op achterstand na een doelpunt van Garath McCleary. Maar de Costa Ricanen vochten terug. Bij de rust stonden ze alweer op voorsprong na goals van Roy Miller en David Ramirez.

Maar ook Jamaica, dat afgelopen maand nog de Copa América speelde, kon snel terugslaan. In de 48e minuut soleerde Jobi McAnuff naar de 2-2 eindstand.

Scoreloos gelijkspel voor Canada

Minder spektakel was er te zien in de match tussen Canada en El Salvador. De Canadezen hadden over de hele wedstrijd gezien de beste kansen maar Kyle Larin en Tosaint Ricketts konden het thuisland niet naar de extase trappen. Het bleef 0-0.