Sporting Lokeren legt er vier in het mandje tegen Lille

Caroline Tonnelier
| 31 reacties

Sporting Lokeren heeft nog een dikke week voor de start van het nieuwe seizoen, maar de Waaslanders boekten woensdagavond wel al een mooie zege. LOSC Lille werd met een 4-1-eindstand terug naar Noord-Frankrijk gestuurd.

Timothy Collard in Lokeren

De wedstrijd kwam nogal traag op gang, en veel kansen noteerden we dan ook niet. Hét hoogtepunt in de aanvangsfase was het applaus voor Gregory Mertens in minuut 4. De fans van Lokeren zullen de veel te vroeg overleden verdediger ook dit seizoen iedere wedstrijd eren.

Na 25 minuten moest Miric geblesseerd naar de kant, maar zijn vervanger Cyriel Dessers bewees meteen zijn waarde. Hij glipte na enkele minuten al door de buitenspelval en legde het leer rustig binnen: 1-0.

2 strafschoppen en sterke Ansah

Na de pauze ging het spel op en neer, maar het was tot vlak voor het uur wachten op een doelpunt. Dessers ging neer in de zestien en Maric plaatste de strafschop in de rechterbenedenhoek: 2-0.

Maar niet veel later was er ook een elfmeter langs de overkant: Boufal zette zich achter de bal en tekende met een Panenka voor de aansluitingstreffer.

Het kon plots weer alle kanten uit, maar Dessers (die een kopbal van Ansah nog aanraakte) en Patosi (intikker op aangeven van Ansah) legden de zware 4-1-eindstand vast.

Opstelling Lokeren: Verhulst, Odoi, Maric, Ingason, Meljnak, Overmeire, Ngolok (78' Rassoul), Miric (25' Dessers) Starzynski (72' Ansah), Patosi (85' Melens) en Enoh ('88 Noteboom).