Hasi begint met experimenteel middenveld aan competitie

Hasi begint met experimenteel middenveld aan competitie
Foto: © Photonews

Het gaat even wennen worden, want Besnik Hasi heeft een nieuw systeem uitgedokterd. Eentje waarbij hij al zijn beste spelers op het veld kan zetten, maar dat nog niet zwaar op de proef gesteld is.

De eerste grote test komt er zondag, als Lazio op bezoek komt. Aangezien Dendoncker op dat moment centraal achterin zal plaatsvatten, zal het middenveld er zo goed als zeker zo uitzien: Praet, Tielemans, Defour en Gillet.

Ruit op middenveld

Vier centrale middenvelders, al hebben Praet en Gillet ook ervaring op de flanken. Hasi wil een ruit op het middenveld, waarbij Gillet en Praet de buitenste kanten bestrijken en de flankverdedigers bijna heel de flank voor hun rekening nemen.

Op maat van Obradovic en Vanden Borre die ook graag mee ten strijde trekken, maar het zal wel heel wat discipline van de vier in het midden vereisen, want in de rug van de backs komt er heel wat ruimte vrij. 

Twee spitsen

Het laat Hasi wel toe om met twee spitsen te gaan spelen. Momenteel is zijn keuze daar nog niet al te groot aangezien Mitrovic niet meer mag spelen en Ezekiel nog niet meetrainde.

Sylla, Kabasele en Acheampong komen in aanmerking, maar hebben niet echt (in geen honderd jaar zelfs) het scorend vermogen van de Serviër. Het is een experiment waarmee Hasi verder wil zolang hij geen andere versterkingen heeft. 

Daarnaast trainde hij ook al zwaar op aanvallende stilstaande fases. Daaruit wil de Kosovaar dit seizoen meer puren en dus werden er verschillende varianten ontwikkeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties