Coucke verklaart waarom Oostende-target nu bij Lille zit

Coucke verklaart waarom Oostende-target nu bij Lille zit
Foto: © photonews

Marc Coucke transfereerde deze week Baptiste Guillaume (20) van RC Lens naar OSC Lille, waar hij ook aandeelhouder is. Een transferprijs van 4 miljoen euro legde de club daarvoor op tafel, maar ondertussen was er al veel kritiek op de transfer, vanuit beide kanten.

Bij Lens zijn ze niet blij dat de aanvaller werd weggehaald, bij Lille zijn ze dan weer niet overtuigd van zijn kwaliteiten. "Er moeten altijd drie of vier Belgen in de ploeg van Lille zitten", verklaarde Coucke bij L'Equipe.

"Dat trekt veel Vlamingen aan. Het is trouwens een heel goeie speler. We volgden hem al met Oostende, maar hij was te duur voor ons. Er zijn fans die morren. Ze zeggen dat we geen geld mogen geven aan Lens, ze denken enkel aan LOSC."

"Guillaume moet bewijzen dat hij een stapje hoger aankan. Dat is zo met jongeren. We hebben er nu zes nieuwe. Twee of drie moeten revelaties worden. Voor twee, drie anderen zal het dan weer moeilijk worden. Ik weet niet welke, maar ik denk dat Guillaume bij de goeie zal zitten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties