Er is veel te doen om de tactiek van Club: "Dat was toch een raadselachtig keuze"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 19 reacties
Er is veel te doen om de tactiek van Club: "Dat was toch een raadselachtig keuze"
Foto: © Photonews

De blauw-zwarte fans houden hun hart vast voor de opener van vanavond tussen Club Brugge en STVV. De West-Vlamingen gingen vorige week namelijk kopje onder tijdens de Supercup. "Ik vond de tactische beslissingen raadselachtig", zoekt Bart Wilmssen een verklaring.

Door Cédric De Volder

Michel Preud'homme schudde namelijk een opvallende tactiek uit zijn mouw om de Buffalo's te bekampen. Timmy Simons werd een rijtje achteruit getrokken, Abdoulay Diaby fungeerde bij momenten als box-to-box. 

"Club Brugge heeft ongelooflijk veel kwaliteit rondlopen", analyseert Bart Wilmssen. "Maar plots passen ze zich aan. Dat is een raadselachtige keuze. Ik weet nochtans dat er daar een leger aan capabele coaches rondloopt, hoor."

Ik weet nochtans dat er bij Club Brugge een leger aan capabele coaches rondloopt

De coach van Dessel Sport gooit er meteen een vergelijking tegen. "Ik zal zelf ook een plannetje uit mijn hoed toveren tegen een topclub. Maar ik zou me vragen stellen als Antwerp FC zich plots aanpast tegen ons. Club moet dat dus ook nooit doen."

"Iedereen moet zich aan Club Brugge aanpassen", besluit de voormalige beloftencoach van blauw-zwart. "En dan verwacht ik hen aan het einde van de rit bovenaan. De ploeg die hen kan kloppen? Dat zal de kampioen zijn, hé."

En wat denkt Michel Preud'homme?

"Ik vond ons niet slecht spelen tegen KAA Gent. We hadden dan weinig kansen, maar je mag niet vergeten dat we er een zware voorbereiding hebben opzitten. De organisatie zat alleszins goed. Het systeem? Ik wil dit seizoen meerdere varianten kunnen spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties