Steppe keert even terug naar Freethiel: "West-Vlaams valt al goed mee"

Steppe keert even terug naar Freethiel: "West-Vlaams valt al goed mee"
Foto: © photonews

Terugkeer voor Kenny Steppe naar de Freethiel vanavond. Ook al zal de huidige tweede doelman van Zulte Waregem vermoedelijk niet spelen, toch liet hij zijn licht schijnen op de wedstrijd.

Door Aernout Van Lindt

Steppe kon in het Waasland de rol van eerste keeper opnemen, maar verkoos een avontuur aan de Gaverbeek. "Als Zulte Waregem op de proppen komt, dan twijfel je niet", was de goalie duidelijk. "Een hoog niveau, een super trainingscomplex, je voelt hier elke dag dat Zulte Waregem misschien wat verder staat dan Waasland-Beveren."

Aanpassingsproblemen heeft Steppe niet echt gehad: "Het bevalt me hier heel hard, de integratie is erg vlot verlopen. Ik woon hier al in de buurt, in Anzegem. Lekker rustig en toch kort bij het stadion. Elke dag een uur op en af naar Antwerpen, dat zag ik niet zitten."

"Of ik al West-Vlaams kan? Het valt mee om te verstaan, ik heb bij Heerenveen gezeten en dat Fries is nog iets anders ..."

Opletten voor Maric en Emond

Zaterdagavond mag Steppe wel nog eens terug richting provincie Antwerpen, voor een match op de Freethiel waar hij vorig jaar nog speelde. "Ik ken eigenlijk enkel Emond en Maric nog van de mensen die vorige weken speelden. Er is opnieuw veel veranderd bij hen, maar het wordt geen makkelijke match."

Steppe kan ook wat nuttige tips geven aan zijn teammaats van Essevee: "We moeten de compilatie nog bekijken, maar het is opletten voor Emond - een echte goaltjesdief. En best niet te veel fouten maken rond de 16, want Maric is een specialist."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties