Het 'nieuwe' Waasland-Beveren doorgelicht: hard werk, stevige organisatie en individuele klasse

Timothy Collard
Timothy Collard
| 2 reacties
Het 'nieuwe' Waasland-Beveren doorgelicht: hard werk, stevige organisatie en individuele klasse
Foto: © photonews

Waasland-Beveren knokte zich zondagavond voorbij Sporting Lokeren in de derby van het Waasland. Het gaat goed met de fusieclub en dat geeft ook de stand in eerste klasse aan. Maar wat is nu het geheim achter het 'nieuwe' Waasland-Beveren?

Door Timothy Collard

Na enkele zware jaren, lijkt er dit seizoen écht wel beterschap in zicht voor de Leeuwen. Er werd nipt verloren van RSC Anderlecht en Standard, maar voor het overige gooide de ploeg van Stijn Vreven al hoge ogen. Al zeker in eigen huis.

Er waait sinds enkele maanden een frisse wind op de Freethiel en dat is er op het veld duidelijk aan te zien. Vreven is jong en ambitieus, zo bewees hij al bij Lommel United. De 42-jarige trainer kan keihard zijn, maar staat ook dicht bij zijn spelers.

Milos Maric: "Aandeel Vreven niet te onderschatten"

“Zijn aandeel is niet te onderschatten”, vertelde ouderdomsdeken Milos Maric aan Voetbalkrant.com. “Hij geeft iedereen het nodige vertrouwen en dat doet deugd. Ook bij mij”, aldus de Serviër die onder Vreven wel herboren lijkt.

In tegenstelling tot de voorbije jaren is Waasland-Beveren allesbehalve een gelaten ploeg als het een keer op achterstand komt. Vorige week tegen Moeskroen knokte het met tien man terug, tegen Lokeren herpakte het zich na een mindere eerste helft.

Elf strijders met een voorbeeldige mentaliteit

Er staan elf strijders met een voorbeeldige mentaliteit tussen de lijnen, en dat is ook nodig als het eens wat minder draait. Voorts kan Waasland-Beveren altijd wel terugvallen op een stevige organisatie, met een stevige centrale as en backs die hun aanvallende én verdedigende taken tot in de puntjes uitvoeren.

En tot slot zijn er ook nog de jongens die het verschil kunnen maken. Steeven Langil en Zinho Gano lieten zich al meermaals opmerken, terwijl ook Olivier Myny en Renaud Emond zich al belangrijk toonden.

Het is op dit moment nog maar de vraag hoe lang de Waaslanders dit kunnen volhouden, maar voorlopig ziet het er naar uit dat dit Waasland-Beveren dit seizoen niet in de problemen zal komen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties