Reis rond de wereld: zo belandt clubhopper Coelho weer in België

Reis rond de wereld: zo belandt clubhopper Coelho weer in België
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als alles volgens plan verloopt, tekent Jackson 'Jaja' Coelho eerstdaags een contract bij Sporting Lokeren. Maar waar heeft de 29-jarige Braziliaan de jongste jaren exact uitgehangen?

De eerste keer dat Coelho op de Belgische voetbalvelden te zien was, dateert al van tien jaar geleden. Een eerste uitleenbeurt aan Westerlo, kende een vervolg in 2007.

Na een nieuwe tijdelijke passage, deze keer bij Racing Genk én Westerlo, verdween de centrumspits in de koude wintermaanden van 2008 naar het Oekraïense Metalist Kharkiv.

Ellenlange CV

De CV van clubs waar Coelho al voetbalde is eindeloos. Na zijn overgang naar Oekraïne zou de Zuid-Amerikaan nog elf keer van club veranderen. 

Dikwijls verhuurd, maar evenzeer de inzet van een lucratieve transfer. Zo verkaste hij medio 2010 voor 4,2 miljoen euro naar het Turkse Trabzonspor. Al-Ahli legde een jaar later er 0,3 miljoen bovenop om hem naar Dubai te halen.

Clubhopper

In 2011 zou het scenario van kortstondige uitleenbeurten zich herhalen. Metalist probeerde hem nog wel uit zijn lijden te verlossen, maar heimwee naar zijn thuisland deed Coelho terugkeren naar Internacional en Coritiba.

Met de jaren slonk ook de marktwaarde van Jaja. Metalist kocht de aanvaller in 2013 terug van Al-Ahli voor 2,5 miljoen euro, om hem vorige winter voor 2 miljoen door te sluizen naar het Chinese CQ Lifan.

Doelpuntenmachine?

Nu plukt Sporting Lokeren de aanvaller transfervrij weg uit Azië, maar wat is hij op het veld nog waard? Terwijl hij tussen 2008 en 2011 zijn doelpuntentotaal nog vlot naar de dubbele cijfers bracht, begon de motor de jongste jaren te sputteren. Aan Coelho om die negatieve tendens te doorbreken. (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties