Reactie Hasi haalt tactiek Maes onderuit: "Ik heb hier geen topploeg gezien"

Hasi haalt tactiek Maes onderuit: "Ik heb hier geen topploeg gezien"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Besnik Hasi was grotendeels tevreden met wat zijn ploeg liet zien tegen Genk. Vooral omdat hij vond dat de Limburgers duidelijk voor een punt waren afgezakt naar Brussel.

Johan Walckiers in Anderlecht

Hasi kon de prestatie van zijn eigen ploeg wel smaken. "Enkel die goal ontbreekt. Het eerste halfuur hebben we serieuze druk ontwikkeld. Dan weet je ook dat je dat geen 45 minuten aan een stuk kan volhouden. In de tweede helft was het iets minder, maar Genk ging met nog meer volk voor eigen doel liggen."

Ze waren duidelijk voor een punt gekomen

En dat vond Hasi irritant. Peter Maes had immers aangekondigd in de pers dat Genk als een topploeg zou gaan spelen op Anderlecht. "Een topploeg heb ik vandaag niet tegen ons zien spelen. Ze waren duidelijk voor een punt gekomen, met soms wel negen man rond of in hun zestien", zei Hasi.

"Zelfs als wij het tempo lieten zakken, bleven ze achteraan. Met Bailey zetten ze nog een snelle jongen erop om op de counter te kunnen spelen. Ze zijn één of twee keer gevaarlijk geweest. Er verdiende maar één ploeg om te winnen en dat waren wij", maakte Hasi het zijn collega-trainer duidelijk.

Die zat er allemaal een beetje verveeld naar te luisteren. "Of we hier gespeeld hebben als topploeg? Een topploeg in wording... Is dat goed genoeg", zei een duidelijk geïrriteerde Maes. "Nee zeker?"

Ontgoocheld over resultaat, niet over manier

Hasi liet er zich niet door tegenhouden. Sterke karakters, dat botst nu eenmaal. "Ik ben ontgoocheld over het resultaat, maar niet over de manier van spelen", voegde Hasi daar nog aan toe. "Maar we moeten onze kansen benutten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties