Losada analyseert het systeem van KV Oostende: "Net daarom kan Jordan Lukaku uitblinken"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
Losada analyseert het systeem van KV Oostende: "Net daarom kan Jordan Lukaku uitblinken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Oostende vermorzelde Waasland-Beveren op zaterdagavond met 1-5. Gohi Bi Cyriac was met een hattrick de opvallendste figuur, maar onze huisanalist Hernan Losada zag nog andere lichtpunten. "Jordan Lukaku speelde écht ontzettend goed."

“Het is boeiend om het systeem van Yves Vanderhaeghe te ontleden. Op het eerste zicht oogt het wat vreemd, zo met Canesin tegen de rechterflank geplakt en Cyriac als linksbuiten… Maar er zit – vanzelfsprekend – een plan achter.”

"Cyriac trekt graag naar binnen, en dat is ideaal voor Lukaku"

“Canesin komt veel los van die flank en wisselt erg vaak van positie met Berrier. Op die manier zorgen ze allebei voor de nodige dreiging van op hun positie. Op links speelt er met Cyriac iemand die van nature een spits is en graag naar het centrum trekt.”

“En net daarom is Lukaku in staat om uit te blinken bij dit Oostende. Hij krijgt een zee van ruimte op de linkerflank en maakt daar natuurlijk gebruik van. We kennen allemaal zijn aanvallende kwaliteiten en die komen prima tot hun recht onder Vanderhaeghe.”

"Dit Oostende kan me zeker en vast bekoren"

“De offensieve spelers van Waasland-Beveren konden Lukaku niet volgen en daardoor kwam Waasland-Beveren meer dan eens in de problemen.”

“Dit Oostende kan me zeker en vast bekoren. Cyriac zit ondertussen aan vier doelpunten, Akpala aan drie. En niet te vergeten: Berrier, die blijft assistkoning na opnieuw een beslissende pass.” (TC)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties