Al die hersenschuddingen: "Helmplicht bij doelmannen"

Al die hersenschuddingen: "Helmplicht bij doelmannen"
Foto: © photonews

Hoofdblessures, het is wat. Volgens nieuwe regels van de FIFA zouden bij kwetsuren aan het hoofd altijd extra voorzorgen moeten worden genomen. Chris Goossens juicht toe, Vincent Kompany kan er om lachen.

Enkel de dokter zou nog mogen beslissen volgens de nieuwe regels of een speler al dan niet verder kan, maar dat blijkt nog steeds moeilijk in de praktijk. Spelers spelen natuurlijk liefst van al door, zelfs als ze iets voelen.

"En dat is niet meer dan terecht", geeft Chris Goossens in Fan! aan. "Keepers lopen nog meer gevaar. Voor hen zou ik zelfs helmplicht durven voorstellen."

Het is gevaarlijk natuurlijk, want met mogelijke hersenschuddingen of andere letsels moet je altijd opletten. Dat beseffen ook de wereldtoppers, maar het bloed kruipt soms waar het niet gaan kan.

Ik ben de verkeerde persoon om daar over te spreken -

"Ik ben de verkeerde persoon om daar iets over te zeggen", aldus Vincent Kompany – die ooit in de WK-kwalificaties eens met een gebroken neus en oogkas verder speelde.

'Maar een speler kan inderdaad niet zelf beslissen. Op dat moment zit je met te veel adrenaline en wil je kost wat kost doorspelen. Elke actie die FIFA en UEFA zullen nemen daaromtrent, valt toe te juichen ter bescherming van de atleet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties