Genk-supporters kirren van plezier: dit zijn de nieuwe publiekslievelingen

Robby Morren
Robby Morren
| 18 reacties
Genk-supporters kirren van plezier: dit zijn de nieuwe publiekslievelingen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Leon Bailey, Neeskens Kebano en Peter Maes. Het zijn de nieuwe publiekslievelingen in de Cristal Arena. Hun namen galmden over vrijdagavond over de tribunes.

Door Robby Morren

Eén grote bouwwerf. We kunnen de toestand waarin Peter Maes Genk aantrof begin juni niet anders omschrijven. De coach zette mee de lijnen uit van operatie #BlauwBloed en de resultaten worden zichtbaar. De fans zien dat het loont en zijn dankbaar. "Peter Maes", scandeerden ze.

De oefenmeester verraste door Leon Bailey in zijn basiself te droppen. Een fantastische zet. De jonge Jamaicaan barst van het talent en deed menig Genk-fan kirren van plezier. Zijn acties, zijn werklust, zijn snelheid. Daar komen mensen voor naar het stadion.

Ook de naam Neeskens Kebano weerklonk door het stadion. Hij kreeg een vrije rol achter Igor de Camargo en ook dat draaide goed uit. Kebano toverde enkele leuke acties uit zijn snelle voeten. Hij tekende voor de assist bij de eerste goal en scoorde zelf de 2-0. 

Er zit nu meer verrassing in ons spel

Yoni Buyens

Het mag duidelijk zijn, met deze twee spelers heeft Genk een stuk meer voetballend vermogen en de creativiteit en snelheid waar lange tijd naar op zoek was.

"Zij brengen creativiteit in onze ploeg", knikt Yoni Buyens. "Ons spel is aanvallend veel gevarieerder en er zit meer verrassing in. Ze hebben zich heel snel aangepast. Ze hebben nog een groeimarge in de automatismen en in overzicht houden."

We hebben tegen KV Mechelen interessante dingen laten zien

Julien Gorius

"Neeskens ziet het spel en duikt de ruimtes in, dat is goed voor ons. Hij heeft een prima wedstrijd gespeeld", aldus Gorius. "Het is nu aan ons om het evenwicht in het team te bewaken, maar tegen Mechelen hebben we interessante dingen laten zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties